Ακόμη μια πολύ σημαντική επιτυχία για τη Λευκάδα στον 79ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» που διεξήχθη  το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019.

Το Παράρτημα Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας καταρχήν συγχαίρει όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό μετά την πρόκρισή τους στον 79ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ», όπου ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, συντελούν και με αυτόν τον τρόπο στην προαγωγή της μαθηματικής παιδείας στη Λευκάδα.

Παράλληλα, με υπερηφάνεια συγχαίρει θερμά τους τρεις μαθητές ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Β’ Γυμνασίου, ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ), ΤΣΑΡΑΓΚΛΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ (Β’ Γυμνασίου, ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ),ΣΑΡΑΝΤΑΕΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Γ’ Λυκείου, 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ) οι οποίοι διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό.

Οι συνεχείς επιτυχίες στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς είναι αποτέλεσμα της σημαντικής προσπάθειας των ίδιων των μαθητών καθώς και της στοχευμένης και οργανωμένης  προσπάθειας από το Παράρτημα Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και της εθελοντικής προσφοράς των μελών της στα μαθήματα προετοιμασίας (αλφαβητικά) κ.κ. Βάρσου Δημήτρη, Γκογκάκη Ευστάθιου,  Ευσταθόπουλου Χαράλαμπου, Κονιδάρη Νικόλαου, Τζίφα Νικόλαου και Φωτεινού Ευαγγελίας.

Το Παράρτημα Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) εύχεται κάθε επιτυχία στους τρεις μαθητές στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, την  36η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»  η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο κτίριο του Νέου Χημείου, οδός Ναυαρίνου 13Α, μεταξύ Μαυρομιχάλη και Χαρ. Τρικούπη στις 09.00 – 12.00 π.μ.

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κτίριο Διοίκησης, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (είσοδος από Κατεχάκη)  και ώρα 11.00 θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν στον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ».

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Λευκάδας

της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

 

Η Πρόεδρος

Χριστίνα Μπενέκη

Ο Γραμματέας

Νίκος Κονιδάρης